top of page

Onze Deelnemers

Grootnissewaard.jpg

In januari 2019 zijn we begonnen met het bieden van dagbesteding, vertelt Madeleine Lorsheijd-van der Tholen. Sinds halverwege datzelfde jaar is het aantal deelnemers flink gegroeid en inmiddels is ons Zorgdomein officieel erkend door de WTZi (Wet Toelating Zorginstellingen). Omdat jongeren op steeds jongere leeftijd zelfstandig deelnemen aan het maatschappelijk verkeer, zijn deelnemers vanaf zestien jaar (met leerplichtontheffing) van harte welkom bij ons Zorgdomein.

In ons Zorgdomein spreken wij liever van ‘hulpwijngaardeniers’. Onze hulpwijngaardeniers kunnen bij ons van alles doen, zoals meehelpen aan ons project met negen tiny houses die binnenkort opengaan. Het Wijndomein bouwt de huisjes en de inrichting wordt verzorgd door het Zorgdomein. 

Maar bij ons is er nog veel meer te doen, zoals helpen in de wijngaard, hovenieren, houtbewerking, schilderen, catering en dierenverzorging. Verder willen we nog gastvrouwen en -heren met een beperking opleiden die bijvoorbeeld onder begeleiding onze gasten rondleiden, het ontbijt verzorgen et cetera. 


Aan de hand van een samen met de deelnemers opgesteld plan kunnen zij zich op eigen manier ontplooien en invulling geven aan persoonlijke behoeften en wensen. 

Ons streven is een educatieve, uitdagende en passende dagbesteding te creëren waar veiligheid en respect waarden zijn waaraan wij veel belang hechten. 

Ladybug
Richard bank.jpg

Richard werkt al vier jaar bij het Zorgdomein; eerst als vrijwilliger, maar de laatste twee jaar als Assistent Wijngaardenier. 

Richard is een harde werker. Hij knapt oude meubeltjes op, van het schuren tot en met het verven in mooie kleurtjes. 


Ook is Richard de bedenker en maker van onze insectenhotels. 

 

Verder is Richard kunstschilder. Hij maakt mooie schilderijen. 

Bee

Richard

bottom of page